Dødspakten (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 414
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203358456
Kategori: Krim og spenning
Omtale Dødspakten
En norsk soldat i Afghanistan ser noe han aldri burde ha sett. Tom Kristensen er tilbake med ny, intens thriller.

Det er vinteren 2009. Jahn Christoffersen - nyutdannet soldat i Telemark bataljon - skal sammen med førtiseks andre norske soldater eskortere en lastebilkolonne med nødhjelpsforsyninger gjennom et av de farligste områdene nord i Afghanistan. De blir overrasket av et voldsomt angrep, lasten blir stjålet, og to norske soldater dør. En av dem er Jahns beste kamerat. Jahn får en psykisk knekk, og han drar hjem til Norge.

Rykter begynner å spre seg blant soldatene i Camp Meymaneh i Afghanistan, og de når etter hvert Jahn. Hva var det egentlig lastebilene fraktet, hvem angrep, og hvorfor ble lasten stjålet? Hva var det de norske soldatene ofret sitt liv for?

Jahn besøker kameratens grav og legger ned tomhylser fra skudd han skjøt på fienden. Der og da bestemmer han seg - han inngår dødspakten.

Til toppen

Andre utgaver

Dødspakten
Bokmål Ebok 2014
Dødspakten
Bokmål Lydbok-CD 2014
Dødspakten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Dødspakten
Bokmål Heftet 2017
Anmeldelser av Dødspakten

" 'Dødspakten' er en velkomponert thriller med Afghanistan som scene og bakteppe. Den gir inngående og troverdige beskrivelser av det storpolitiske spillet i det krigsherjede landet. Og den er spennende fra begynnelse til slutt."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Dette er en tankevekkende bok. Men først og fremst en thriller helt fri for dødpunkter."
Ola Hegdal, Dagens Næringsliv

"Tom Kristensens 'Dødspakten' er like spennende som den er aktuell og troverdig."
Frank Brandsås, Hamar Arbeiderblad

"Tom Kristensen behersker det viktigste for en thrillerforfatter: evnen til å skrive intenst og spennende, med til tider voldsomt tempo. (...) Karslig og hardbarket spenning fra en dyktig håndverker."
Sindre Hovdenakk, VG

Til toppen