Døgnbok (Heftet)

Forfatter:

Aasne Linnestå (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 107
Illustratør: Linnestå, Aasne
Forlag: H//O//F
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293317586
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Døgnbok
Døgnbok består av små dikt og poetiske glimt, replikker og øyeblikkssansninger, men boka er samtidig en serie særegne skisser. Her er fugl og fisk. Sirkel og ansikt. Menneske med fuglehår og sveipende spord. For første gang trykker poeten Aasne Linnestå tegningene sine. Døgnbok er en utvidelse av et allerede svært interessant forfatterskap.

Aasne Linnestå (f. 1963) har skrevet i flere sjangre, bla. dramatikk, romaner og dikt, men også librettoer, essayistikk og litteraturkritikk. Det tematiske nedslagsfeltet hennes er også vidt, og spenner fra flyktige og underlige stemninger, til eksplisitt politiske standpunkter, som i diktboka Morsmål.

Til Møllebyen litteraturfestival 2017 har Linnestå laget Døgnbok. Verket tar utgangspunkt i et titalls notatbøker, fulle av både hastige og kontemplative skisser. Her er den brå og tjukke streken, men også den hårlette berøringen. Samtidig har notatbøkene en motivisk sammenheng, hvor enkelte former dukker opp igjen med små forskyvninger. I Døgnbok er tegningene koblet med korte tekster, som spenner fra små dikt, til overhørte replikker, sinnbilder og pregningsøyeblikk.

Til toppen

Flere bøker av Aasne Linnestå: