doIT finans (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 278
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276349610
Kategori: Økonomi og ledelse
Fag: Finans
Nivå: Akademisk
Omtale doIT finans
doIT Finans er et praktisk og lett tilgjengelig læreverk tilpasset bachelornivået innen investering og finansiering i økonomisk-administrative fag og på siviløkonomstudiet. Læreverket dekker alle emnene i læreplanen for faget, og består av teori, spørsmål og oppgaver - i tillegg til et lynkurs i Excel. Det er lagt stor vekt på forening av teori og praksis og forfatterne trekker hele veien veksler på prinsippene om problembasert læring.

De enkelte kapitlene tar for seg tema som slutt- og nåverdiberegninger, internrentebergeninger, effektiv rente på kreditt, investeringers kontantstrøm og lønnsomhet, utskiftningskalkyler, investeringer og skatt, investeringer og inflasjon, porteføljeteori, kapitalverdi og avkastningskrav, risikoanalyse, opsjoner, obligasjoner og sikring.

Til læreboken følger en digital læringsressurs (se fanen Tilleggsmateriell) som gir umiddelbar tilbakemelding på spørsmål og øvingsoppgaver tilknyttet de ulike kapitlene. Her kan studentene få tips om hva de eventuelt har gjort feil, og tilgang til fasit når de har behov for det. Alle beregninger utføres i Excel. Studentene bruker dermed det samme verktøyet som praktikerne i arbeidslivet. Modellene studentene utvikler gir et svært godt grunnlag for å foreta gode investerings og finansieringsbeslutninger i framtiden.

Til toppen