De uberørbare (Innbundet)

En feltarbeiders beretning om Ebola

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 232
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202479862
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale De uberørbare

I desember 2013 døde en to år gammel gutt i Guinea av en mystisk sykdom. Vi vet at han var et elsket barn, for snart begynte familiemedlemmene hans også å dø.

Ett år senere har nærmere 10 000 mistet livet til Ebola, og dobbelt så mange er smittet i Vest-Afrika. Mens resten av verdenssamfunnet sitter på gjerdet, kjemper en liten gruppe hjelpearbeidere en innbitt og ensom kamp for å begrense sykdommen og gi dem som allerede er smittet en verdig behandling. Det er som å skulle stoppe en flodbølge med en paraply.

Den norske psykologen Ane Bjøru Fjeldsæter er en av dem som dro. I denne boken gir hun et brennaktuelt og gripende innblikk i kampen mot den nådeløse sykdommen. Gjennom sine skildringer, bringer hun de såkalte mørketallene i epidemien frem i lyset, og føyer ansikter –tårer, men også smil – til fortellingen om det som Fjeldsæter kaller kjærlighetsviruset.

For det er gjennom kjærlighet at Ebola sprer seg. Du får det av den du ikke klarer å la være å berøre. Sånn sett er ikke dette kun en historie om et virus, men også en dypt menneskelig fortelling om hvordan vår avstand til hendelser på den andre siden av jorden påvirker vår alles evne til å la oss berøre.

Til toppen

Andre utgaver

De uberørbare
Bokmål Ebok 2015

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: