Drømmenes fjell (Innbundet)

legendariske klatringer i Tour de France

Forfatter:

Tor Simen Ulstein (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 253
Illustratør: Ulstein, Tor Simen
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243009486
Kategori: Sport og friluftsliv

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Drømmenes fjell
I begynnelsen av forrige århundre begynte Tour de France-arrangørene å teste deltagerne i Alpene. «Mordere!» tordnet rytterne mot dem. I dag er deres innsats mytisk, og fjellsidene de klatret byr fortsatt på nesten umenneskelige utfordringer.

I boken inviteres leseren med på sykkelsetet og oppover de legendariske stigningene i verdens mest berømte sykkelritt. Norske stigninger dukker også opp. Tåler de norske fjellene sammenligningen med de franske alpene?

Drømmenes fjell gir et unikt bilde av et landskap der man nesten kan skimte spøkelsene etter fortidens helter. Med godt driv og god rytme formidler Ulstein-brødrene fascinasjonen, forsakelsene, tapene og seirene i bakkene.

Geir Stian Ulstein (f. 1982) har tidligere utgitt flere romaner. Han begynte å følge landeveissporten den gangen Bjarne Riis ble betraktet som en stor idrettsmann, og Kjell Erik Kristiansen kommenterte sykkel på Eurosport.

Tor Simen Ulstein (f. 1988), prisbelønnet kunstfotograf, utdannet ved London Metropolitan University. De driver sykkelbloggen rouleur.no sammen med Alex Rowley,
Bjørnar og Jørgen Rydheim.

Til toppen

en estetisk helhet av ypperste kvalitet.
Endre Ruset, Dagbladet

Flere bøker av Geir Stian Ulstein:

Anmeldelser av Drømmenes fjell

 "Vi har fått den første boka på norsk som tar den sykkel- og litteraturinteresserte nordmann på alvor. Etter hvert som tekstene og fjellene skrider fram, faller leseren inn i Ulsteins rytme: jevn og deskriptiv, nennsom og ned-dempet, like fullt kraftfull.
Drømmenes fjell er blitt noe så sjeldent som en besnærende samling essay om sykling, der tekst, foto og design går opp i en estetisk helhet av ypperste kvalitet."
Endre Ruset, Dagbladet

 

Til toppen