Dynastiet Romanov (Heftet)

Forfatter:

Rune R. Moen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 832
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Romanovs
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788202561567
Kategori: Historie

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Dynastiet Romanov

I sitt storslåtte dokumentarverk Dynastiet Romanov forteller Simon Sebag Montefiore de personlige historiene til 20 tsarer og tsarinaer. Noen av dem var velsignet med overmenneskelig talent, noen var ridd av galskap, men alle var de dedikert til sitt ukrenkelige enevelde og sine imperialistiske ambisjoner. Dette er fortellingen om ubegrenset makt, slottskonspirasjoner, familieintriger, seksuelt forfall og vill ekstravaganse. Boken er befolket av eventyrere, elskerinner, revolusjonære og poeter, fra Ivan den grusomme til Tolstoj, fra Dronning Victoria til Lenin.

De russiske romanovene tilhørte det driftigste familiedynastiet i moderne tider, med kontroll over en sjettedel av jordens overflate. Hvordan klarte én familie å omdanne et krigsherjet fyrstedømme til verdens mektigste imperium? Og hvordan klarte de å miste alt?

Dynastiet Romanov er skrevet med Montefiores sedvanlige litterære snert og er på en og samme tid en fortryllende historie om triumf og tragedie, kjærlighet og død, et universelt studium i makt, og et helt essensielt portrett av imperiet hvis tid ved makten fremdeles preger dagens Russland.

Last ned fotnoter her

Til toppen

Montefiore fører en god og medrivende penn,...
Fredrik Wandrup, Dagbladet