Edle dråper (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 177
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202204556
Omtale Edle dråper
Edle dråper er en spennede og medrivende reise i lynne og historie, kultur og politikk.

Gjennom århundrer har alkoholholdige drikker vært en viktig del av den vestlige kultur. Store politiske omveltninger, krig, maktkamp og blodige slag har ofte spilt en betydelig rolle i utviklingen av de edle dråper vi i dag kjenner fra dannede selskap til bardisk og danskebåt.

"Det må da være noe mer med disse drikkevarene enn at de kan drikkes med begge hendene?", undrer Torkjell Berulfsen, og utgangspunktet for den nysgjerrige iver vi har sett i det prisbelønte og kritikerroste TV-serien Edle dråper er satt. Gin tonic´en må da ha en historie? Og hva med whisky, tequila, rom og alle de andre drikkene som skaper varmgang i ismaskiner over hele verden? Hvorfor ble det akevitt i Norden og genever i Nederland, mens absinten nesten tok knekken på Frankrike, som på sin side lærte å lage cognac av nederlandske kremmere?"

På alle disse spørsmål, og enda noen til, gir forfatteren rause, inspirerte og kunnskapsrike svar. Med sin enestående formidlingsevne, gir han oss dypere innsikt i tilblivelsen av akevitt, cognac, whisky, tequilla, vodka, rom, sherry, gin, absint, calvados og champagne.

Om forfatteren:
Torkjell Berulfsen (f. 1943) er er utdannet filolog, og startet sin karriere som hallomann i NRK. I en årrekke var han en av drivkreftene i radioens underholdningsavdeling i programmer som Reiseradioen, Nitimen, Nattradioen og Borgulfsen, senere i P2 med WOK og Herfra til halv ti. Siden 1996 har han vært tilknyttet fjernsynets kulturavdeling.

Anmeldelser:

«For det gjøgles intelligent, lekes med snobberiet samtidig
som det opplyses, i den utstrekning slikt kan gjøres via
smaksprøver med akevitt, cognac, whisky, tequila, vodka,
rom, sherry, gin, absint, calvados, portvin og champagne.»
Per Haddal, Aftenposten
Les hele anmeldelsen

Til toppen

Flere bøker av Torkjell Berulfsen: