Eksamensrevolusjonen (Heftet)

råd og tips om eksamen og alternative vurderingsformer

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 162
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205490819
Kategori: Pedagogikk
Omtale Eksamensrevolusjonen
Eksamen har en lang historie innenfor vårt utdanningssystem. Det samme har debatten om eksamen.

Måler den det studentene har tilegnet seg av kunnskap og forståelse i faget - og i så fall, hvor godt? Debatten til tross, eksamen står fremdeles høyt i kurs og er ofte den foretrukne vurderingsformen når nye undervisningsprogram planlegges. Selv om vi vet at det eksisterer alternativer, og selv der vi kan ha grunn til å anta at andre vurderingsformer er mer hensiktsmessige. Når eksamen likevel blir valgt, kan det skyldes flere ting..Ikke minst usikkerhet knyttet til hvilke alternativer som eksisterer.
Del 1 i boka er en gjennomgang av noe av forskningen som kartlegger sammenhengene mellom vurderingsform og læring. Spørsmålet om valg av vurderingsform blir blant annet diskutert med henvisning til Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk og i lys av læringsutbyttebeskrivelser.
I del 2 skisserer forfatteren 40 alternative vurderingsformer. Noen av disse ligger nær opp til dagens skriftlige og muntlige eksamen; andre representerer klare brudd med tradisjonell praksis, blant annet i form av digitale løsninger.. .

Til toppen

Andre utgaver

Eksamensrevolusjonen
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Arild Raaheim: