Eksemplets makt av Anne Eriksen, Ellen Krefting og Anne Birgitte Rønning (Ebok)
Ebok

Eksemplets makt (Ebok)

kjønn, representasjon og autoritet fra antikken til i dag

Forfatter:

, og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: , og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.95 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Scandinavian Academic Press
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230401330
Kategori: Sosiologi
Omtale Eksemplets makt
Eksempler spiller en viktig rolle i alle typer fremstillinger. Gjennom eksemplet konkretiserer vi noe abstrakt, eller det partikulære forbindes med det allmenne. Det kan tjene som illustrasjon eller som forbilde. Selv de tidlige antikke filosofene var bevisst eksemplets makt.

I denne boken blir eksemplets komplekse retoriske funksjon gransket. Tekstene tar særlig opp spørsmålet om hvilken innvirkning kjønn har på eksemplets status: Hva har kjønn å si for evnen til å være eksemplarisk? Slik knytter antologien an til sentrale spørsmål innen kjønnsforskning: Kan en kvinne være eksempel på noe allmennmenneskelig, eller er hun kun et eksempel for sitt kjønn?

Antologien formidler ny, tverrfaglig forskning på betydningen av kjønnsforestillinger og eksempelbruk. Tekstene spenner over religiøse, sosialhistoriske, politiske, filosofiske, medisinske og populærkulturelle emner, fra antikken til i dag.
Anne Eriksen, Ellen Krefting og Anne Birgitte Rønning er tilknyttet forskningsprosjektet «Eksemplets makt» ved Universitetet i Oslo.

Til toppen

Andre utgaver

Eksemplets makt
Bokmål Heftet 2012