Eksepsjonell velferd? av Synnøve K. Bendixsen, Christine M. Jacobsen og Karl Harald Søvig (Ebok)
Ebok

Eksepsjonell velferd? (Ebok)

irregulære migranter i det norske velferdssamfunnet

Forfatter:

, og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Last ned utdrag    

Forfatter: , og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 280
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.31 MB
Filformat: PDF
Forlag: Gyldendal juridisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205484269
Kategori: Statsvitenskap
Omtale Eksepsjonell velferd?
Irregulære immigranter har på noen områder full tilgang til velferdsytelser, men på mange områder er tilgangen svært begrenset enten i form av rettsregler eller andre barrierer. Denne antologien undersøker forholdet mellom rettslig rammeverk, institusjonell praksis og hvordan irregulære migranter selv erfarer sin situasjon.

Med en unik kombinasjon av juridisk og antropologisk blikk, går boken regelverket nærmere i sømmene, drøfter gatebyråkraters utfordringer og hverdagslivet til irregulære migranter og deres barn.
Hvilke regelverk får konsekvenser for irregulære migranters levevilkår? Hvordan blir dette regelverket forstått og etterfulgt av gatebyråkrater? Og hvordan blir hverdagslivet til irregulære migranter og deres barn påvirket av regelverket og dets fortolkning?
Denne boken er aktuell for velferdsprofesjoner som møter irregulære migranter som en del av sin yrkesutøvelse. Både leger, sykepleiere, helsesekretærer, lærere, helsesøstre, skolerådgivere, sosialarbeidere, sosionomer og barnevernspedagoger vil ha god nytte av Eksepsjonell velferd? Irregulære migranter i det norske velferdssamfunnet. Boken retter seg også mot frivillige organisasjoner som jobber med ulike aspekter ved migranters situasjon i Norge og andre som er engasjert i temaet.

Til toppen

Andre utgaver

Eksepsjonell velferd?
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Synnøve K. Bendixsen, Christine M. Jacobsen og Karl Harald Søvig: