Elvis Olsen lever (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202258986
Kategori: Romaner
Omtale Elvis Olsen lever
Hovedpersonen i denne boken er Elvis Olsen. En 23 åring som er oppvokst og bosatt i Sneifjell kommune, arbeidsledig men med godt lynne og dametekke. Han livnærer seg av strøjobber som å hente pornofilmer i Sverige for småbrukeren Aksel Beck, som er den lokale distributøren. Elvis drømmer om å skrive krimbøker, men det skorter på utholdenhet. Han kommer aldri lenger enn til å sette opp disposisjonen. Da en mystisk ung dame kommer til Sneifjell i en sølvgrå Mercedes, får Elvis en idé til et krimplot. Det viser seg at han etterligner virkeligheten mer enn han aner. Den mystiske damen, Sofia, har nemlig en plan om å rane bygda, sammen med gjengen sin fra Oslo. Dette er ikke Elvis klar over da han innlosjerer henne og de ender i samme seng.

Han aner etter hvert ugler i mosen og tipser lensmannsbetjent Pia om at noe er muffens. Sammen med Pia klarer han under halsbrekkende omstendigheter å forpurre ranergjengens planer, og romanen beveger seg videre til flere avsindige episoder med et fargerikt persongalleri.

Elvis Olsen lever kan kanskje best beskrives som en god, norsk røverhistorie. Den er burlesk og vittig og fantasifull. Det er et driv i fortelling som gjør den umulig å legge fra seg, ikke minst fordi man blir glad i alle de ulike menneskene og lurer på hvordan det vil gå med dem. Ustad skildrer sine personer med omsorg og innlevelse. Og innslaget av hverdagsrealisme gjør at man blir rørt også, selv om man humrer seg gjennom de fleste sidene.

Til toppen

Andre utgaver

Elvis Olsen lever
Bokmål Heftet 2007
Elvis Olsen lever
Bokmål Ebok 2009
Elvis Olsen lever
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017