En engels dagbok (Heftet)

Serie: Drama 

Forfatter:

, Jana Kristensen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Guardian Angel's Journal
Oversatt av: Kristensen, Jana
Serie: Drama
ISBN/EAN: 9788202405762
Omtale En engels dagbok
Carolyn Jess-Cooke ble født i 1978 i Belfast i Nord-Irland. Hun er en prisvinnende forfatter av dikt og romaner, såvel som fire sakprosabøker. Hennes debutroman, En engels dagbok, ble utgitt i 2011 i Storbritannia, i USA, og på 20 andre språk. 

​«En utrolig debutroman. Dette er en blanding av The lovely bones og It’s a wonderful life. Fantastisk!» Sun

Hun trodde livet var over, men det hadde ikke engang begynt...

Når Margot Delacroix dør i en alder av førtito, blir hun sendt tilbake til jorda som skytsengel – for seg selv. Hun får et nytt navn, Ruth, og en ny sjanse.
Tvunget som hun er, fra fødselsøyeblikket, til å bevitne skjebnens gang og den frie viljens harkende motor, setter Ruth seg fore å endre kursen på livet sitt og i siste instans også å forhindre sin egen fortidlige død. Hun prøver også å forhindre Margot fra å forelske seg i ektemannen Toby igjen – bare for å forelske seg i ham selv. Når hun innser at årsakene bak hennes egen tenåringssønns mareritt av dop og drap ligger i hennes egne handlinger som Margot, innleder hun en pakt – hun vil gi opp sin plass i himmelen mot sjansen for å redde sønnen fra sin skjebne. Men endringene hun gjennomfører resulterer i konsekvenser ingen kunne ha spådd.

En engels dagbok er en medrivende historie som beviser at kjærligheten er sterkere enn døden. Denne lyriske romanen undersøker spørsmål om skjebne, fri vilje, anger og håp og ber leserne granske hva de selv ville ha endret i det livet de har levd.

Til toppen

En mektig roman som vil fengsle deg fra begynnelse til slutt
Tatler Magazine
Anmeldelser av En engels dagbok

INTERNASJONAL BESTSELGER - OVERSATT TIL MER ENN 20 SPRÅK

"En mektig roman som vil fengsle deg fra begynnelse til slutt.”
Tatler Magazine

«En utrolig debutroman (...) Fantastisk!»
The Sun

”... en vidunderlig forfatter; Ruths narrative stemme er svært innbydende. […] skaper en spenstig leselyst som drar leseren stadig videre. Jess-Cooke er en forfatter det er verdt å holde øye med.”
Publishers Weekly

"Dette er en debutroman skrevet av en intelligent og dyktig forfatter som vi ikke kan unngå å vente oss nye godsaker fra.”
Lovereading

"En engels dagbok er en mektig roman fra en talentfull, ny stemme. De hete tipsene sier at dette blir en av de største suksessene dette året."
Living North

«En engels dagbok er en moderne fabel som vil minne oss om at vi ikke er alene.»
Booklist

«En engels dagbok er en vakker og gripende roman. Jess-Cookes skrivekunst maner på dramatisk vis fram opp bilder av skytsengler, mens tematikkene som behandles også gir leseren rikelig med stoff til ettertanke. En mektig roman som vil fengsle deg fra begynnelse til slutt.”
Tatler Magazine

”Samspillet mellom det himmelske og jordiske planet skaper en spenstig leselyst som drar leseren stadig videre. Jess-Cooke er en forfatter det er verdt å holde øye med.”
Publishers Weekly

"Den nye Audrey Niffenegger”
Company Magazine

”Leserne vil få gleden av en gjennomoriginal vri på et velkjent litterært forelegg. Romandebutanten Jess-Cooke er en vidunderlig forfatter; Ruths narrative stemme er svært innbydende. Forfatterens fruktbare fantasi genererer en hel flokk av bifigurer gjennom hele Margots liv.”
Publishers Weekly

Til toppen

Bøker i serien