En historiebok i tre etasjer (Innbundet)

Boskikk i byen 1865-2002

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202343729
Kategori: Kunst og kultur
Omtale En historiebok i tre etasjer

I 1999 blir en gammel murgård i Wessels gate 15 i Oslo revet. Men denne gården får et nytt liv – den skal på museum. To år senere er den gjenoppført på Norsk Folkemuseum, og i 2009 står leilighetene klar – som en historiebok i tre etasjer – og viser hvordan folk i Oslo har innredet hjemmene sine gjennom mer enn hundre år.

Her blir sju leiligheter i gården presentert i en kulturhistorisk sammenheng. Kikk inn i hjemmene til oppdiktede og autentiske beboere og se hva de omgir seg med av møbler, tekstiler, pryd- og nyttegjenstander. Dette er en bok om 1800-tallets borgerlige interiører og 1900-tallets arbeiderhjem, om funksjonalismens boidealer og om velstandsøkning i etterkrigstida. Det er en bok som med bred pensel tegner bilder av hjemmet i byen og byen i verden. Leiegården er også utgangspunktet for historien om hvordan det moderne Norge har vokst fram, og hvordan Christiania forvandles fra en småby til hovedstaden Oslo.

Forfattere er Birte Sandvik, Torgeir Kjos og Morten Bing som er kulturhistorikere og ansatt ved Norsk Folkemuseum. Sammen har de hatt hovedansvaret for innredningen og presentasjonen av «OBOS-gården – Wessels gate 15».

Til toppen

Flere bøker av Morten Bing:

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: