En kort introduksjon til Carl von Clausewitz (Heftet)

Krigens filosof

Serie: En kort introduksjon 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 220
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Serie: En kort introduksjon
ISBN/EAN: 9788202712266
Kategori: Filosofi
Fag: Filosofi, Historie, Samfunnsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale En kort introduksjon til Carl von Clausewitz

Carl von Clausewitz (1780-1831) er først og fremst kjent for sitt militærteoretiske storverk Om krigen, den kanskje viktigste boken som noen gang er skrevet om krigføring. Fortsatt er Clausewitz pensum ved en lang rekke militærakademier, samtidig som han er et sentralt referansepunkt i militærfaglige og politiske diskusjoner om krig, fred og sikkerhetspolitikk.

Hvem var egentlig Clausewitz? Og hvorfor fikk boken han skrev så store ringvirkninger på ettertidens tenking omkring krigens natur?

I denne korte introduksjonsboken til Carl von Clausewitz besvarer Harald Høiback disse spørsmålene gjennom en presentasjon og drøfting av Clausewitz´ livshistorie, verket han skrev, den turbulente samtiden han virket i og tenkerne han forholdt seg til.

Som forfatteren viser, tjenestegjorde Clausewitz sammen med noen av Europas største militære begavelser. Men som prøyssisk offiser ble han også gjentatte ganger ydmyket av den aller største av dem, Napoleon Bonaparte (1769-1821). Det var denne erfaringsbakgrunnen, som, sammen med hans sjeldne analytiske evner, gjorde Clausewitz i stand til å skrive et verk som har fått status som en levende klassiker innenfor militærteorien.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Harald Høiback:

Du vil kanskje også like

Bøker i serien