En sjøens helt av Jon Michelet (Lydbok-CD)

En sjøens helt (Lydbok-CD)

brennende skip

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2016
Innleser: Nielsen, Erich Kruse
Spilletid: 20:00
Forlag: Lydbokforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788242172235

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale En sjøens helt
Femte bind i romaneposet En sjøens helt, Brennende skip, fortsetter der fjerde bind slutter, på D-dagen 6. juni 1944.

I den blodige kampen ved Normandies strender står østerdølen Halvor Skramstad om bord i køladamperen Malviken, som frakter amerikanske soldater til Omaha Beach. Halvor går i sitt tjuetredje år og har opplevd mer av krigens redsler enn noe menneske bør måtte tåle. Likevel holder han seg oppe, ved hjelp av skiftende, men sterke vennskap, tankene på familien og håpet om å få komme hjem til Norge etter mange år. Men viktigst for ham er lengselen etter kjæresten, den irske sykepleiersken Muriel Shannon.

Som matros og skytter om bord i M/S Morgedal seiler Halvor videre fra fronten i Europa til fjerne fronter i Stillehavet. Her havner Morgedal midt i verdenshistoriens største sjøslag, og Halvor og skipskameratene hans får stifte bekjentskap med et nytt, uhyggelig fenomen: japanske selvmordsflygere. Halvor blir vitne til et dødbringende kamikaze-angrep mot amerikanske og norske lasteskip i farvannet ved Filippinene. Blir han også et offer, og ikke bare et vitne, når et japansk fly sikter seg inn på Morgedal?

En sjøens helt er blitt en eventyrlig suksess og har toppet bestselgerlistene helt fra starten i 2012. Siste og avsluttende bind er planlagt for utgivelse høsten 2017. Dette gedigne verket vil bli stående for ettertiden som den store norske sjøromanen. For sitt arbeid med å løfte fram krigsseilernes skjebne ble Jon Michelet tildelt Østfoldprisen i 2013, Norsk Sjøoffisersforbunds hederspris i 2015 og Anders Jahres kulturpris i 2016.

Til toppen

Andre utgaver

En sjøens helt
Bokmål Innbundet 2016
En sjøens helt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
En sjøens helt
Bokmål Ebok 2016
En sjøens helt
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Jon Michelet: