En sjøens helt av Jon Michelet (Ebok)
Ebok

En sjøens helt (Ebok)

[2]

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.39 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249513185
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale En sjøens helt
Nittenåringen Halvor Skramstad har vært med på en dramatisk livbåtseilas etter at M/S Tomar av Tønsberg ble torpedert ved Island. Høsten 1940 blir han tilbudt hyre som lettmatros på et av verdens største tankskip, 16000-tonneren M/T Iberia av Oslo. Halvor vet at skuta frakter flybensin, en last som er like farlig som ammunisjon. Og han vet at Storbritannia desperat trenger bensinen for å holde flyene til Royal Air Force på vingene. Han blir en av de norske tankbåtsjøfolkene som er med på å spille en verdenshistorisk rolle i kampen mot Hitler-Tyskland, i en avgjørende fase av The Battle of Britain. På havet venter mektige fiender: Det tyske ubåtvåpenet, tyske bombefly, tunge kryssere og dødbringende miner. I Liverpool venter – kanskje – irske Muriel Shannon på Halvor, som elsker henne.

Skytteren er bind 2 av Jon Michelets bredt anlagte romanverk En sjøens helt. Her får leserne den store sjøromanen om en side ved 2. verdenskrig som ikke tidligere har vært berørt i skjønnlitteraturen: Tankskipsfarten i konvoiene under Slaget om Atlanterhavet. 

Bind 1 av romaneposet En sjøens helt, med undertittelen Skogsmatrosen, fikk strålende mottakelse, ble den mest solgte norske skjønnlitterære romanen i 2012, har ligget på bestselgerlista hver uke i første halvår av 2013 og er nå trykket i et samlet opplag på 110 000 eksemplarer i ulike utgaver. 

Til toppen

Michelet er rågod...
Guri Hjeltnes, VG

Andre utgaver

En sjøens helt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013
En sjøens helt
Bokmål Innbundet 2013
En sjøens helt
Bokmål Heftet 2014
Anmeldelser En sjøens helt
«Helt på grensa for hva en roman tåler av faktastoff. Men proffe Michelet holder balansen… Michelet har fått til et underliggende driv og en stilistisk letthet som gjør at sidene nærmest blar seg selv».
Cathrine Krøger, Dagbladet

«Innfrir!» 
Farteir Horgar, Adresseavisen

«Det er i språket det hele blir levende, et tett, saftig, direkte språk det lyser nærhet av».
Svein Johs Ottesen, Aftenposten 

Bind to i Michelets store krigsseiler-epos er strammere og går tettere inn på sjømennenes hverdag enn bind en. I boken har Michelet funnet en fin balanse mellom å skildre sjømennenes hverdagsliv og det dramatiske i situasjonen. 
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Til toppen