En sjøens helt (Innbundet)

[4]

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 696
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249515622
Kategori: Romaner
Omtale En sjøens helt
Jon Michelet har opplevd enorm suksess med de tre første bindene i romaneposet "En sjøens helt: Skogsmatrosen", "Skytteren" og "Gullgutten". "Blodige strender" er fjerde bind i serien og fortsetter der "Gullgutten" slapp, i april 1942. Tjueåringen Halvor Skramstad befinner seg i New York etter at båten hans, M/T Vivian, ble torpedert utenfor Palm Beach i Florida. I New York finnes Nortraships arkiver med de såkalte Bad Elements Lists, dvs. lister med navn på sjøfolk som har begått forseelser eller på annen måte anses som skadevirkende. Et sted i dette arkivet finnes Halvors navn.

Med hyre på Kronprins Olav og håp om å komme til England legger Halvor ut på havet igjen. Siden gjør han marinetjeneste om bord i dampskipet Miragem, som seiler i en hemmelig operasjon på kysten av Nord-Afrika. Krigen til sjøs er et stadig mer dramatisk og blodig bakteppe for skildringene av Halvors tjeneste som matros, og av uhyggelige møter med svartelister, domstoler og elendige fengselsforhold. "Blodige strender" følger Halvor fram til D-dagen i juni 1944, i hans kamp for de allierte, for egen verdighet og for å vinne tilbake sin elskede Muriels kjærlighet.

Til toppen

I denne romanen...overgår forfattaren seg sjølv
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

Andre utgaver

En sjøens helt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
En sjøens helt
Bokmål Ebok 2015
En sjøens helt
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Jon Michelet:

Anmeldelser En sjøens helt

"I denne romanen, som fyller 700 sider, overgår forfattaren seg sjølv …  Michelet har undersøkt arkiv, tala med ei mengd krigsseglarar, og nøler ikkje med å hamre nådelaust og presist på både enkeltpersonar og institusjonar som misbruker makta dei har …  Eg kom til slutten og den tanken som sat lengst og sterkast i hovudet var; det skulle ha vore meir!  Betre skussmål er det vel nesten umuleg å gje ei bok."
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

"Blodige strender» er helt på høyde med de tre foregående – kanskje til og med hakket bedre … forfatteren er i sitt rette element i denne overveldende sagaen om krigsseilerne … Det er bare å gå om bord"
Turid Larsen, Dagsavisen

"Michelet skriver drivende og innforlivet med det miljø og de mennesker han skildrer i et effektivt, fargerikt språk. Her er drama og følelser, konvoinerver, hjemlengsel, raseri, smerter – og gleder" 
Svein Johs. Ottesen, Aftenposten

"Om norske soldater på sitt beste, og norske krigsmyndigheter på sitt verste … mange soldater påførte seg selv skade for å unndra seg videre krigstjeneste. Ble dette avslørt, risikerte man å bli dømt som desertør. Det er i behandlingen av omstendigheter som disse, ‘Blodige strender’ når det litterære høydepunktet. Michelet avslører temmelig grelt hvor nedrig den norske handelsflåten kunne få seg til å behandle sine soldater, og her er det også at teksten hans gnistrer til og gjør seg fortjent til de mange hundre tusen lesere som denne snart fullførte romankvintetten har fått"
Farten Horgar, Adresseavis

Til toppen