En ulastelig mann (Innbundet)

Forfatter:

Ragnhild Eikli (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 335
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Old Filth
Oversatt av: Eikli, Ragnhild
ISBN/EAN: 9788205498587
Kategori: Romaner
Omtale En ulastelig mann
Første bok i en trilogi om kjærlighet, vennskap, sjalusi og lojalitet, med Det britiske imperiets glansdager som bakteppe

I sin storhetstid var Edward Feathers en respektert advokat og dommer. Nå er det bare de eldste av hans prominente kollegaer som husker at kallenavnet hans, Filth, sto for Failed In London Try Hong Kong. For lenge siden var Filth et av de mange små barna som i Det britiske imperiets dager ble sendt «hjem» fra Østen for å bli fostret opp og gå på skole i England. Som ung, nyutdannet advokat flytter den forknytte og lynende intelligente Filth til Hong Kong, der han treffer sin store kjærlighet, Betty. Her møter også det unge paret mannen som skal bli Filths livslange rival, den utadvendte og sjarmerende Terence Veneering. Nå befinner den gamle enkemannen seg på landet i England, der han glir inn i en døs av gamle minner om uavklarte begivenheter.
Under den dannete overflaten ulmer spørsmålet: Hvordan lever man med en fortid man gjør sitt ytterste for å fortrenge, men som likevel presser seg på? Og: Hva kan vi egentlig vite om andre, og oss selv?
En ulastelig mann er den første av i alt tre romaner som med klokhet og vidd ruller opp historien om Filth, Betty og Veneering, som i tid strekker seg fra Det britiske imperiets glansdager og frem til i dag.

Til toppen

Andre utgaver

Old filth
Engelsk Heftet 2014
En ulastelig mann
Bokmål Ebok 2017
En ulastelig mann
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
En ulastelig mann
Bokmål Lydbok-CD 2017
En ulastelig mann
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Jane Gardam: