Endringsledelse og ledelsesendring (Heftet)

fra plan til praksis

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 270
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215029115
Kategori: Organisasjon og ledelse
Omtale Endringsledelse og ledelsesendring
De fleste organisasjoner må endre seg for i det hele tatt å overleve. For alle disse virksomhetene utgjør endringsledelse en avgjørende kompetanse. I «Endringsledelse og ledelsesendring» presenteres og diskuteres et bruksnyttig rammeverk for håndtering av styrt endring.Fremfor, som det så ofte gjøres, å legge hovedvekten på planlegging fokuserer forfatterne på endringsledelse som implementering, dvs. realisering av ideer. Skal et endringsprosjekt gi resultater er "underveishåndteringen" kritisk. Men det krever ikke bare endringsledelse, men også en ledelsesendring.

Boken henvender seg til den reflekterte praktiker og den praktisk orienterte teoretiker: både til de som vil forstå hvorfor organisasjonen må endre seg og de som vil lære hvordan man implementerer organisasjonsendring. Boken er rikt illustrert med eksempler fra norske virksomheter og både studenter og ledere vil ha stort utbytte av å lese den.

Denne 3. utgaven har vært gjenstand for en gjennomgående revisjon og faglig oppdatering. Mange nye eksempler har kommet til og den pedagogiske formidlingen er ytterlig forbedret.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Bjørn W. Hennestad og Øivind Revang: