Engasjerende realfag Lærerhefte (Heftet)

Elevaktive arbeidsmåter i biologi og kjemi i videregående skole

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202335915
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Naturfag SF
Nivå: Vg1
Komponent: Pedagogisk litteratur
Omtale Engasjerende realfag Lærerhefte
Engasjerende realfag – elevaktive arbeidsmåter i biologi og kjemiLærerstyrt, elevaktiv undervisning i realfag

Med ”Engasjerende realfag – elevaktive arbeidsmåter i biologi og kjemi” ønsker vi å vise hvordan formidlingen av realfagene i skolen kan gjøres mer variert og motiverende, ved hjelp av elevaktive arbeidsmåter og identitetsbyggende arbeid. Boka beskriver en rekke arbeidsmåter der elevene gjennom lærerstyrte aktiviteter selv jobber aktivt med realfaglige temaer.
Gjennom identitetsbyggende arbeid vil realfagelever i større grad identifisere seg med og utvikle tilhørighet til realfagene. Da blir realfagene relevante for dem selv og deres liv. Ett av målene med denne boka er at elevene møter en realfagsundervisning som gir dem lyst til å utforske hvilke muligheter valg av realfag i den videre utdannelsen kan gi dem.

Deler av boka tar for seg realfagene som helhet, mens de praktiske eksemplene på de elevaktive arbeidsmåtene dreier seg om Biologi 1 og 2 og Kjemi 1 og 2 i videregående skole. Boka vil imidlertid også være aktuell for lærere i andre realfag, siden arbeidsmåtene lett kan kombineres med et annet faglig innhold.

På bokas nettside vil du finne ferdige eksempler til bokas arbeidsmåter fritt tilgjengelig.

Boka passer spesielt godt for lærere i videregående skole samt studenter ved fagdidaktiske realfagkurs praktisk-pedagogisk utdanning, ved universiteter og høyskoler.

Les artikkelen med omtale av boka i Bergens Tidene 13. mars; Realfag kan rett og slett være gøy

Til toppen

Flere bøker av Kari Folkvord og Grethe Mahan: