Engelsk i 10c (Heftet)

en fortelling fra klasserommet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 154
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Flerspråklig , Bokmål / Engelsk
ISBN/EAN: 9788251839341
Kategori: Pedagogikk
Omtale Engelsk i 10c
"Maisolen skinner inn gjennom de nypussede vinduene i fjerde etasje og lyset på de bøyde ryggene. Gardinene er fjernet for vask, og rommet ligger badet i lys. Elevene skriver. Alle 28 ser ut til å være ivrig opptatt med å skrive svar på et spørsmål som er blitt stilt i form av et dikt"
Slik begynner Engelsk i 10c. Boka består av fortellinger fra klasserommet . ivevd refleksjoner over en pedagogisk praksis som tar utgangspunkt i at språk er kommunikasjon.
Klasserommene blir ofte kalt de lukkede rom. Vi vet svært lite om hva som foregår bak de lukkede dørene, hva som skjer i undervisningen og hvordan det blir tilrettelagt for læring. Ikke minst etterlyses elevenes stemmer: Hva ser de på som gode betingelser for læring? Engelsk i 10c gir et viktig innblikk i klasserommet, og diskuterer hva som skjer i engelskundervisningen i en klasse på ungdomstrinnet, Læringsarbeidet blir beskrevet og diskutert i lys av fagdidaktisk refleksjoner, med henvisning til aktuell litteratur om de forskjellige fagområdene som blir trukket fram. Mye av arbeidet blir dokumentert gjennom elevtekster og logger, hvor elevene uttaler seg om sitt eget læringsarbeid.
ISBN 8251839343

Til toppen