Englenes sorg (Heftet)

Serie: Press pocket 

Forfatter:

Tone Myklebost (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 332
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Harmur Englanna
Oversatt av: Myklebost, Tone
Serie:
ISBN/EAN: 9788275475242
Kategori: Romaner

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Englenes sorg
Noen ganger er tiden en forbannet plage. Den gir oss alt - bare for å ta alt tilbake fra oss med det samme. Englenes sorg er en frittstående fortsettelse av Stefánssons mesterverk Himmelrike og helvete, men kan like gjerne leses på egen hånd. Det er tre uker siden nå at Gutten kom til byen med en bok i ryggsekken, og for hver dag som går øker avstanden til den han var før. Sammen med Jens postmann må han gå over til Vinterstranden. Det er slutten av april, og snøen faller overalt, bygger bro mellom jord og himmel, sletter ut landskap og retninger. Hvis Djevelen selv har skapt noe i verden må det være snøstormer i fjellene, i vinden. "Islandske Jón KalmanStefánsson burde forlengst ha fått Nordisk råds litteraturpris. Nobelprisen, for den del. (...) Stefánsson er en helt unik forfatter." Cathrine Krøger, Dagbladet

Til toppen

Himmelsk bra. (...) Dette er litteratur av aller ypperste klasse..

Andre utgaver

Englenes sorg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Englenes sorg
Bokmål Ebok 2012
Anmeldelser av Englenes sorg
"H​immelsk bra. (...) Dette er litteratur av aller ypperste klasse. Sterkt billedskapende språk i kombinasjon med evig aktuell tematikk er en uslåelig kombinasjon."
Sindre Hovdenakk, VG

"Islandske Jón Kalman Stefánsson burde forlengst ha fått Nordisk råds litteraturpris. Nobelprisen, for den del. (...) Stefánsson er en helt unik forfatter."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Han [Stefánsson] er aldri betre enn når han skildrar den bitande kulda, stormen og snøen og menneska som kjempar seg fram i desse. (...) Det er uansett ein stor roman vi her har med å gjøra, som omsetjar Tone Myklebost på ein god måte har gjort tilgjengeleg for norske lesarar."
Steinar Lillehaug, Klassekampen

"Skremmende vakkert uvær. (...) Om ikke Jón Kalman Stefánsson mottar Nordisk Råds Litteraturpris for Englenes sorg, så gjør han det når tredje bind i trilogien foreligger. Sann mine ord. Enkelte snakker allerede om Nobelprisen."
Fartein Horgar, Adresseavisen

"Et storverk. En nydelig skrevet og medrivende fortelling om menneskene som vandret i våre gater den gang for lenge siden."
Páll Baldvin Baldvinsson, Fréttablaðið

"Denne boken markerer et vendepunkt i Stefánssons karriere. Som alle store kunstverk er Englenes sorg nøye komponert, og Jón Kalmans evner som forteller når et foreløpig høydepunkt: Historien lokker leseren til seg og drar ham av gårde."
Gauti Kristmannson, Víðsjá, Islandsk radio

Til toppen

Bøker i serien