Englenes sorg (Ebok)

Forfatter:

Tone Myklebost (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.73 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Harmur Englanna
Oversatt av: Myklebost, Tone
ISBN/EAN: 9788275475600
Kategori: Romaner
Omtale Englenes sorg
"Stefánsson burde forlengst ha fått Nordisk råds litteraturpris. Nobelprisen, for den del", skrev Dagbladets anmelder Cathrine Krøger i sin anmeldelse av Englenes sorg. Boken er en frittstående fortsettelse av den kritikerroste romanen Himmelrike og helvete og en magisk bok fra den lille islandske fiskerlandsbyen ved havet for lenge siden. Noen ganger er tiden en forbannet plage. Den gir oss alt - bare for å ta alt tilbake fra oss med det samme.Det er tre uker siden nå at Gutten kom til byen med en bok i ryggsekken, og for hver dag som går øker avstandentil den han var før. Sammen med Jens postmann må han gå over til Vinterstranden. Det er sluttenav april, og snøen faller overalt, bygger bro mellom jord og himmel, sletter ut landskap og retninger. HvisDjevelen selv har skapt noe i verden må det være snøstormer i fjellene, i vinden.

Til toppen

Himmelsk bra. (...) Dette er litteratur av aller ypperste klasse..

Andre utgaver

Englenes sorg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Englenes sorg
Bokmål Heftet 2012
Anmeldelser av Englenes sorg
"H​immelsk bra. (...) Dette er litteratur av aller ypperste klasse. Sterkt billedskapende språk i kombinasjon med evig aktuell tematikk er en uslåelig kombinasjon."
Sindre Hovdenakk, VG

"Islandske Jón Kalman Stefánsson burde forlengst ha fått Nordisk råds litteraturpris. Nobelprisen, for den del. (...) Stefánsson er en helt unik forfatter."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Han [Stefánsson] er aldri betre enn når han skildrar den bitande kulda, stormen og snøen og menneska som kjempar seg fram i desse. (...) Det er uansett ein stor roman vi her har med å gjøra, som omsetjar Tone Myklebost på ein god måte har gjort tilgjengeleg for norske lesarar."
Steinar Lillehaug, Klassekampen

"Skremmende vakkert uvær. (...) Om ikke Jón Kalman Stefánsson mottar Nordisk Råds Litteraturpris for Englenes sorg, så gjør han det når tredje bind i trilogien foreligger. Sann mine ord. Enkelte snakker allerede om Nobelprisen."
Fartein Horgar, Adresseavisen

"Et storverk. En nydelig skrevet og medrivende fortelling om menneskene som vandret i våre gater den gang for lenge siden."
Páll Baldvin Baldvinsson, Fréttablaðið

"Denne boken markerer et vendepunkt i Stefánssons karriere. Som alle store kunstverk er Englenes sorg nøye komponert, og Jón Kalmans evner som forteller når et foreløpig høydepunkt: Historien lokker leseren til seg og drar ham av gårde."
Gauti Kristmannson, Víðsjá, Islandsk radio

Til toppen