Enkekeiserinnen av Jung Chang (Ebok)
Ebok

Enkekeiserinnen (Ebok)

Cixi - konkubinen som brakte Kina inn i den moderne tid

Forfatter:

, Gunnar Nyquist (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag     Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 479
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 7.46 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Empress dowager Cixi
Oversatt av: Nyquist, Gunnar
ISBN/EAN: 9788205462489
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Enkekeiserinnen
Forfatteren av de moderne klassikerne Ville svaner og Mao er endelig tilbake med ny bok. Denne gangen tar Jung Chang leseren med på innsiden av det mest lukkede av alle lukkede miljøer: de innerste keisergemakker i Den forbudte by i Beijing.


Enkekeiserinne Cixi (1835?1908) var Xianfeng-keiserens førstekonkubine og grep makten da keiseren døde i 1861. Hun ble den reelle lederen av Qing-dynastiet i Kina fra 1861 til sin død i 1908. Cixi har av ettertiden blitt ansett som en konservativ, herskesyk og grusom leder. Men Jung Chang viser at hun i virkeligheten var en pasjonert kunstelsker, svært populær blant det kinesiske folk, en dyktig diplomat og en effektiv reformator av det tradisjonsbundne kinesiske samfunnet ? blant annet gjennom å forby snøring av føttene hos kvinner.
Jung Chang følger Cixis dramatiske liv som konkubine, enke, sørgende mor, politisk strateg og knallhard kuppleder. Bakteppet er historien om Kinas siste dager som keisermakt og et tusenårig dynasti som går mot slutten.
Jung Chang (f. 1952) er født i Sichuan-provinsen i Kina. Som fjortenåring var hun en kort periode i den røde armé, og arbeidet siden som bonde, stålarbeider og elektriker før hun begynte å studere engelsk. I 1978 dro hun til Storbritannia og fikk stipend ved York University, der hun som første kineser fullførte doktorgraden. På norsk har hun tidligere utgitt bestselgerne.Ville svaner (1993) og Mao (2005).
.

Til toppen

Andre utgaver

Empress dowager Cixi
Engelsk Heftet 2014
Empress dowager Cixi
Engelsk Heftet 2013
Enkekeiserinnen
Bokmål Heftet 2014