Ensomheten i Lydia Ernemans liv (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 251
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249508839
Kategori: Romaner
Omtale Ensomheten i Lydia Ernemans liv
Lydia Erneman har vokst opp som eneste barn på et småbruk nord i Jämtland. Hun utdanner seg til veterinær og flytter etter noen år i Skåne til et lite tettsted i Norge. Vi følger Lydia i hennes virke som dyrlege, i gjøremålene som følger de skiftende årstidene og landlivets rutiner. Kontakten med foreldrene er sporadisk, for selv om Lydia lett vinner respekt og tillit for sin iherdighet, er det likevel som om hun er prisgitt ensomheten som den altomfattende betingelsen for sitt liv, en betingelse som kan slå et menneske til marken, men som like fullt er et utspring for lykke.

"Ensomheten i Lydia Ernemans liv" er en bemerkelsesverdig, nostalgisk og fortrøstningsfull roman, skrevet i et konsist, bevegende og usedvanlig rikt språk.

TILDELT BRAGEPRISEN 2014.
NOMINERT TIL KRITIKERPRISEN FOR BESTE VOKSENBOK 2014.
NOMINERT TIL UNGDOMMENS KRITIKERPRIS 2014.
KORTLISTET TIL P2-LYTTERNES ROMANPRIS 2014.

Til toppen

Anmeldelser av Ensomheten i Lydia Ernemans liv

«Å lese Ensomheten i Lydia Ernemans liv etterlet seg eit påtakeleg velvære. Det handlar sjølvsagt om Christiansens utsøkte skrivemåte, ein særprega stil som forfattaren med romanar til diktutgivingar og tilbake til romanar allereie har demonstrert er av dei beste vi har ... den tryggheita forfattaren til dømes skildrar henne med i yrket sitt skaper og eit påtakeleg behag i lesinga ... det er uvanleg lite som forstyrrer. Slik er boka med på å utvide synet mitt på kva god litteratur kan vere ... Å lese om Lydias fornemming for lyst gir meg ei tru på ein plass for det håpefulle i samtidslitteraturen»
Margunn Vikingstad, Morgenbladet

«Rune Christiansen har skrevet en av sine beste romaner. Boka vokser mens man leser ... Mer formfullendt prosa enn Rune Christiansens nye roman utgis knapt på norsk, kunne man si. Og det ville ikke være feil. Dette er en inntakende bok om ensomhet og kjærlighet, hvor så å si hver setning er en nytelse ... . Både de poetiske overskriftene og en prolog før selve romanen skaper underlige stemninger, en slags svevende effekt ...en forfatter som behersker litterær skrivekunst på høyeste nivå»
Tom Egil Hverven, Klassekampen

«Det er ingenting prangende og høylydt spektakulært ved Rune Christiansens åttende roman, ingenting som er dramatisk, opprivende eller ubehagelig. Ensomheten i Lydia Ernemans liv er snarere et lysende eksempel på en bok som i det stille gir et løft, en kunstferdig, men upretensiøs bok skrevet med en nærmest pageturneraktig letthet … Det er neppe en nyhet at Christensen, som er like mye kjent som poet som romanforfatter, skriver utsøkte setninger.»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Til toppen