Et barn i krigsfangenskap på Java 1943-1945 (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 190
Forlag: L. Kristensen
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788299676403
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Et barn i krigsfangenskap på Java 1943-1945
Lise Grønn-Nielsen ble født på Java i 1934 av norske foreldre. Hun satt sammen med sin familie i japansk krigfangenskap i 2 år og 3 måneder.
Hun har nå skrevet sin biografi. Den beskriver de følelser og tanker som en niåring hadde om de voksne som omga henne i tiden før arrestasjonen. Under oppholdet i fangeleirene og årene etterpå.
Beskrivelsene fra det som hendte i leirene har blitt en helt unik fortelling. Det er nesten ingen i Norge som vet om hva som hendte de sjøfolk, misjonærer og sivile som ble tatt av japanerne under den 2. verdenskrig.
Hun beskriver menneskene hun er sammen med i jungelen. Den fuktige tropeheten med monsunregn. Angrep av malaria, dysenteri, beri-beri, av innsekter og larver. Minimalt med mat og medisiner, og med en totalt umenneskelig behandling av de japanske soldater.
Kvinner og barn ble holdt i egne leire, mens mennene ble sendt til arbeidsleire for å bygge forsvarsverker og den beryktede jernbanen mellom Bangkok og Rangoon.
Hennes far var en av dem. Han snakket aldri om hva han hadde gjennomgått. Dette har Lise savnet sterkt, og har lovet seg at hennes barn og barnebarn skal få vite hva som skjedde henne. Derfor denne bok.

Til toppen