Et bedre liv (Heftet)

historier, erfaringer og forskning om recovery ved rusmiddelmisbruk og psykiske helseproblemer

Forfatter:

, , , og

Forfatter: , , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 210
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål / Nynorsk
ISBN/EAN: 9788205480322
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Et bedre liv
Historier, erfaringer og forskning om recovery ved rusmiddelmisbruk og psykiske helseproblemer.


Blant alle historiene om strevsomme liv finnes det også historier om håp og om liv som har tatt en positiv vending. Denne boka presenterer slike bedringshistorier.
I Et bedre liv er det personer som selv har opplevd «å komme seg bort» fra rusproblemer og psykiske helseproblemer som forteller sine historier. Vi får en beskrivelse av livet slik det ble levd, livet slik det er nå, og hva den enkelte selv forklarer som viktige forhold som støttet bedringsprosessen. Mange understreker at blant annet arbeid, aktiviteter, bolig og gode relasjoner er viktig.
Forfatterne ønsker å vise at det er mulig, og at det er ulike veier til et bedre liv. Fagfolk kommenterer og reflekterer rundt historiene underveis, og de viser til hva forskning sier om forhold som kan understøtte bedringsprosesser.
Boka formidler erfaringsbasert kunnskap og er et viktig bidrag til kunnskapsbasert praksis og mer recovery-orienterte tjenester. Den gir håp om at bedring er både realistisk og mulig, og dette er det viktig å formidle til brukere, pårørende, studenter, fagfolk, arbeidslivet, politikere og folk flest..

Til toppen