Et møte (Innbundet)

Forfatter:

, Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Une rencontre
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf
ISBN/EAN: 9788202360689
Omtale Et møte
Litterær fusion
 
Milan Kunderas nye samling essays er et lidenskapelig forsvar for kunsten, i en tid som ikke lenger setter pris på verken kunst eller skjønnhet. Med den samme blanding av følelser og ideer som kjennetegner hans bestselgende romaner, møter forfatteren kunstuttrykk som hjelper oss å forstå hva det innebærer å være menneske. I Et møte kombineres på en elegant, vittig og original måte mange av de temaene som er typiske for Kundera, med personlige refleksjoner og historier.

Essayene er svært velskrevne og handler om litteratur og kunst. Om du vil stimulere egen leselyst, kunnskap om verdenslitteraturen og følge med i «den store samtalen» om kunst i vår tid, er dette boken for deg. Sjelden har en essaysamling fått en slik internasjonal mottakelse.

Boken er inndelt i ni deler, og er skrevet med stor varme, uhøytidelighet og er svært så leseverdig. Det er ikke ofte at essays er så behagelig å lese, på samme tid som de gir det et innhold du faktisk lærer noe av, noe som får tankene i sving. Det er fullt av gode treffende poeng, alvor og humor – og vi møter en verdensforfatter som gjerne vil ha leseren med. Derfor gir Kundera oss et personlig og litterært innblikk i det som opptar ham aller mest; minnene, litteraturen, musikken og kunsten - der grenseovergangene er flytende og vises på en interessant og helt egenartet måte.

 

Til toppen

Andre utgaver

Et møte
Bokmål Heftet 2017

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: