Et spørsmål om skyld (Innbundet)

rettstegnerens fortelling

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 360
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203297922
Kategori: Politikk og samfunn

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Et spørsmål om skyld

Under rettssaker er det ofte fotoforbud. Da er det opp til tegnere å skape og formidle det visuelle inntrykket av aktørene og det som skjer i rettssalen. Fra pressebenken får rettstegneren Ane Hem innblikk i noe av det som ligger til grunn for at tiltale er reist, men bildet blir ikke fullstendig. Hun er ikke fornøyd med det hun klarer å formidle. Det er ikke nok. Hun må vite mer.

I pausene i det lille miljøet som blir til under en rettssak og i tiden etterpå, er rettstegneren en det er lett å snakke med. Da får hun se litt mer. Vi følger henne inn i historiene til de fornærmede, de tiltalte, de dømte, bakover i etterforskningen, tilbake til før alt var for sent og fremover i tiden etterpå. Det samlede bildet som trer fram, er vakkert i hennes øyne, men også foruroligende. Det som om noe stort og gammelt slår sprekker. Retten er i endring.

Til toppen

Andre utgaver

Et spørsmål om skyld
Bokmål Ebok 2020
Anmeldelser Et spørsmål om skyld

«Bokas rike samfunnsmessige og kulturelle klangbunn gjør den til noe av det mest spennende og lærerike jeg har lest om juss. Den er formet som en erkjennelsesreise. (...) Underveis imponeres jeg av hvor godt forfatteren klarer å kombinere saklighet og juridisk innsikt med personlige betraktninger. Formidlingen av Ane Hems subjektive reaksjoner, skildringen av møter på kafeer, av interiøret i tingretten, ansiktsuttrykk og kroppsholdninger - alt bidrar til å gjøre «Et spørsmål om skyld» til en litterær opplevelse, idet teksten nærmer seg romanens form. (...) Boka er spennende som en kriminalroman ...»
Tom Egil Hverven, Klassekampen

Til toppen