Ethical management (Innbundet)

creativity, sustainability, governance

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 578
Forlag: Fringilla publ.
Språk: Engelsk
ISBN/EAN: 9788269000528
Kategori: Økonomi og ledelse og Organisasjon og ledelse
Omtale Ethical management
Ethical Management er planlagt for ny og utvidet undervisning i ledelse på grunn av kritikk av faget, og er kanskje derfor den fremste bok om ledelse i verden.

Mange eksempler er fra nordisk ledelse. Andre typer ledelse omfatter tysk, japansk og kinesisk, foruten standard USA-ledelse.

Nordisk type personalledelse inkluderer respekt for ansatte, delegering, sikkerhet og god utdannelse.

Serviceledelse er et annet utgangspunkt, med kundeorientering, viktig førstelinje, serviceavtaler, standarder, kvalitet, teknologi, samt metodikker for problemer, endringer, planlegging, beredskap og mer. «Sannhetens øyeblikk» er førsteinntrykket av organisasjonen og burde gjerne være godt.

Styring er etter europeiske prinsipper, med uavhengig styre, klare ansvarsforhold, stakeholderbasert og gjerne med ansatte i styret.

Etikk er et fundament, med tillit, åpenhet, samarbeid, kvalitet, sikkerhet, personvern, samfunnsansvar, bærekraft og respekt for sammenhenger.

Novozymes (dansk) ble i 2015 utnevnt av Science til verdens beste arbeidsplass for forskere, fordi medarbeiderne gis muligheter til i stor grad å styre sin egen forskning. Sjefen for Novo Nordisk (dansk) ble utnevnt til verdens beste av Harvard Business Review i 2015 og 2016.

Til toppen

Flere bøker av Tore Audun Høie: