Ett skritt fram og ett tilbake (Heftet)

TIMSS Advanced 2015. Matematikk og fysikk i videregående skole

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 185
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202636494
Kategori: Pedagogikk
Fag: Matematikk, realfag og teknologi, Pedagogikk
Nivå: Akademisk
Omtale Ett skritt fram og ett tilbake

Boka er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no

Denne boka presenterer forskningsresultater fra den internasjonale komparative studien TIMSS Advanced 2015, som undersøker kompetansen til elever med full fordypning i matematikk og/eller fysikk siste året på videregående skole. Dette er tredje gang Norge gjennomfører en slik studie. Vi har derfor gode data for å si noe om utviklingen fra midten av 1990-tallet fram til 2015 for det vi kan kalle ekspertelever i disse fagene.

I den forrige studien fra 2008 viste norske elever en markant nedgang i prestasjoner fra 90-tallet i både matematikk og fysikk. I 2015 ser vi noe framgang i matematikk, mens nedgangen fortsetter i fysikk. Et positivt resultat i Norge er at både lærere og elever rapporterer om høy trivsel i skolen.

To sentrale spørsmål kan reises på bakgrunn av resultatene: Hvordan kan Norge øke rekrutteringen slik at flere elever velger fysikk og/eller matematikk til topps i videregående skole? Hvordan kan man legge forholdene til rette slik at de elevene som velger fagene presterer bedre enn de gjør i dag?

Til toppen

Flere bøker av Liv Sissel Grønmo, Arne Hole og Torgeir Onstad: