Europa tar form. År 300 til 1350 (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202198138
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Omtale Europa tar form. År 300 til 1350

Denne boken omhandler Europa i middelalderen, fra år 300 til 1350. Forfatteren begynner i årene 300 til 600 da det vestromerske imperium ble avløst av tre konkurrerende sivilisasjoner, henholdsvis den østlige og vestlige kristenhet og den islamske verden. I boken følger vi hvordan den vestlige kristenhet utviklet seg fra å være et tilbakeliggende område til å bli verdens mest ledende sivilisasjoner på 1300-tallet.

Fremstillingen viser hvordan kirken, byen og staten i løpet av høymiddelalderen ble de grunnleggende samfunnsinstitusjonene. Forfatteren tegner de lange linjene og viser oss de store trekkene i samfunnsutviklingen, hvordan befolkningsvekst, økonomiske endringer, politiske konflikter, religiøse strider og kulturelle motsetninger formet det tidlige Europa.

Boken er andre bind i et trebindsverk om Europas historie fra antikken og fram til 1815. Bind I er skrevet av Jørgen Christian Meyer og bind III av Finn Fuglestad.

Boken er skrevet for studenter i historie og er en klassiker i emnet. Boken kom ut for første gang i 1986, og er nå for annen gang revidert og oppdatert ut fra ny kunnskap og nye aktuelle perspektiver.

Boken passer også godt for alle historieinteresserte som ønsker mer kunnskap om europeisk middelalder.

Til toppen

Flere bøker av Sverre Bagge:

Du vil kanskje også like