Eventyrerne (Innbundet)

en fortelling om Aker i vår tid

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 508
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788210055232
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Eventyrerne
Tidlig om morgenen den 23. august 1991 synker understellet til oljeplattformen Sleipner i Gandsfjorden, noen kilometer sør for Stavanger. 18 måneders arbeid og 1,6 milliarder kroner går tapt i løpet av minutter. Sammenstøtet med havbunnen skaper et jordskjelv som måler 3,1 på Richters skala. Men rystelsene er ikke bare geologiske, ulykken skal også vise seg å få vidtrekkende konsekvenser for norsk næringsliv.

Fem år senere, i et av norgeshistoriens mest kontroversielle oppkjøp, skaffet Kjell Inge Røkke seg kontroll over industrikjempen Aker. Sleipner-ulykken og forsikringskravet som fulgte, var en forutsetning for at raidet lot seg gjennomføre. Røkkes inntreden ble starten på en ny epoke i Aker, som de siste tyve årene har satt sitt markante preg på det norske samfunnet.

Eventyrerne er også fortellingen om mangfoldet i et selskap som Aker, om alle menneskene som er med på å skape verdiene Norge lever av. Vi møter en sivilingeniør på en plattform som synker, en kaptein på jakt etter rosa gull i Antarktis, en konsernsjef med vyer om å redefinere selskapet, en hovedtillitsvalgt med norsk verftsindustris fremtid på sine skuldre, en innflyttet litauer på fileten i Vesterålen, en tidligere kronprins på pub i London og en hovedeier som lurer på hva som egentlig skjedde.

Til toppen