Evert Taube (Innbundet)

50 viser utvalgt av Sven-Bertil Taube

Legg i ønskeliste

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 264
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Evert Taube
ISBN/EAN: 9788202420369
Kategori: Musikk
Omtale Evert Taube
«Jeg har skrevet en del viser. Noen av dem er blitt bra,» sa Evert Taube beskjedent. I virkeligheten skapte han en udødelig viseskatt som er blitt den mest elskede av alle. Taubes rim er aldri tilgjort, hans historier er alltid sterke, hans melodier i perfekt samklang med den svenske (og nordiske) folkesjelen. Å synge Taube er å oppleve livet litt sterkere, litt tydeligere, litt mer.

I denne boken har sønnen Sven-Bertil Taube valgt ut sine 50 favorittviser. De presenteres med tekst, noter og musikkakkompagnement på medfølgende lydavspiller. All musikken er nyinnspilt for denne bokutgivelsen, med piano, fiolin, fløyte og trompet, og musikken er bare et tastetrykk unna.

Boken inneholder også en nyskrevet biografi om Evert Taubes spennende liv. Den er illustrert med et rikt utvalg av Evert Taubes egne illustrasjoner og bilder. Til hver eneste vise er det skrevet en kommenterende tekst som forteller om visenes historie.
Biografi og visekommentarer er oversatt av den norske visesangeren og Taube-formidleren Lars Klevstrand. Selve visetekstene er selvsagt beholdt i den språkdrakten vi nordmenn kjenner dem, på svensk.

Til toppen