Evig barnefri av Heidi Helene Sveen (Ebok)
Ebok

Evig barnefri (Ebok)

historier om frivillig barnløshet

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.74 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Humanist forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282821179
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Evig barnefri
Hva feiler det folk som sier nei til selve meningen med livet? Barnefrihet vekker oppsikt. Vi lever i en tid der det er lettere enn noen gang å få hjelp mot fertilitetsproblemer, velferdsordningene er mange og den generelle velstanden stor. Parallelt med dette leser vi om samfunnets behov for nye skattebetalere og hjelpende hender i fremtiden. Det er tilsynelatende ingen grunn til ikke å få barn med mindre de fysiske utfordringene er uoverkommelige. Ufrivillig barnløshet utløser stor sympati, frivillig barnløshet derimot, er egoistisk.
Fullt så enkel er ikke virkeligheten. I denne boka skriver fjorten mennesker om hvorfor de har valgt et liv uten barn.
Historiene deres demonstrerer at årsakene til frivillig barnløshet er langt mer komplekse enn mange tror, og at barnefrihet ikke står i veien for å leve komplette liv.
Heidi Helene Sveen (f. 1970) er skribent og har frilanset for en rekke tidsskrifter og aviser. Hun har en bachelor i kultur- og samfunnsvitenskap og en mastergrad i pedagogikk fra Universitetet i Oslo. I det siste har hun gjesteforelest ved Høgskolen i Østfold, og utført oppdrag som rapportforfatter innenfor eget fagfelt.

Til toppen

Flere bøker av Heidi Helene Sveen: