Før snøen kommer (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202394608
Omtale Før snøen kommer
Stor kunnskap og fortellerkunst

Britt Karin Larsen er rost opp i skyene av norske og svenske kritikere for sin serie om folket på Finnskogen. Bøkene kan leses samlet eller hver for seg, og bok nummer fire i serien, Før snøen kommer, er vakker og helt særegen.

Disse romanene handler om skogsfinnene fra området mellom Hedmark og Värmland på attenhundretallet.
Sentralt i denne boken er et bryllup som holdes på Mostamägg, Sentralt i den nye romanen står et bryllup som holdes på Mostamägg, der Taneli og Linas datter Anna gifter seg med Hildas sønn Lars. På Mostamägg samles så å si alle fra Finnskogen og festen sår både nye spirer, og det er et bryllup hvor ting tar en dramatisk vending. Det er Hildas sønn Lars som gifter seg, og som hater den mannen moren har slått seg sammen med, en begavet, men fordrukken smed oppsagt fra Granfors bruk.  Men det råder fattigdom på Finnskogen. Stadig flere reiser til Christiania og Amerika og mange torp forlates. Men i denne fjerde boken om finnskogfolket finnes det håp. Noppi-Mattis leser fremdeles besvergelser mot det vonde som truer, og Lina og Tanelis yngste datter Martha har lovet foreldrene sine at Mostamägg ikke skal stå tomt.

Til toppen

Andre utgaver

Før snøen kommer
Bokmål Ebok 2012
Før snøen kommer
Bokmål Heftet 2013
Anmeldelser av Før snøen kommer

Finnskogens monument
"Alt skildret i et nydelig språk med sprelsk levende karakterer og flotte naturskildringer. Forfatteren imponerer med sine kunnskaper om samspillet mellom planter, folk og dyr. Historiske romanserier blir ikke stort bedre enn denne."
VG


Storslått!
"Det er blitt storslått litteratur, også etter internasjonal målestokk"
"Dette er topp!"
"Det er som en rus du bare vil skal vare og vare."
Dagbladet
 

Varm og intens
"Det er imponerende hvordan Britt Karin Larsen klarer å beholde både intensiteten og den veldige bredden i Finnskog-serien.(...)  Dette er fortsatt romaner helt i toppklasse."
Hamar Arbeiderblad


"Britt Karin Larsen har no skrive den fjerde romanen i serien om folket på Finnskogen, og ho har gjort det med djup innleving og forståing, i djerve skildringar av så vel brutal lagnad som magisk og mystisk samkjensle med naturen."
Dag og Tid


Britt Karin Larsen held høgden i den fjerde romanen frå Finnskogen
"Forfattaren kombinerer stor kunnskap, innleving og forteljekunst. Finnskogenromanane  til Britt Karin Larsen er av dei sterkaste drammane samtidslitteraturen har å by på."
NRK P2

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: