Barn og unges læringsmiljø 1 (Heftet)

Grunnleggende prosesser i læring og utvikling

Forfatter:

og , Bente Fønnebø (Illustratør)

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 346
Illustratør: Fønnebø, Bente
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276347111
Kategori: Pedagogikk
Fag: Pedagogikk, Spesialpedagogikk
Nivå: Akademisk
Omtale Barn og unges læringsmiljø 1
Barn og unges læringsmiljø 1 inneholder både klassiske og nyskapende tanker som er viktig å kjenne til for studenter i lærerutdanning, eller for studenter som utdanner seg for yrker som har med barn og ungdom å gjøre.

Boka omhandler sentrale faktorer som kan tenkes å innvirke på det enkelte barns læring og læringsmiljø. Fra å belyse ulike forhold ved det enkelte barn som kan fremme eller hemme en naturlig læringsprosess (ulikheter i temperament, oppmerksomhet o.l.), utvides drøftingen til en problematisering av dynamikken som oppstår med barnet i samspill med familie, skole og nærmiljø.

De grunnleggende prosesser som inngår i all læring og utvikling, blir belyst fra ulike teoretiske perspektiver. Det inngår en utviklingspsykologisk innføring, og nyere pedagogisk-psykologiske perspektiver vektlegges. Her presenteres nyere forskningsresultater som indikerer at barnet selv i betydelig grad er med på å utforme sin egen utvikling, Sentrale temaer som drøftes, er læring, tenkning, problemløsning, motivasjon og selvoppfatning. Problematikken rundt elever med særskilte opplæringsbehov er grundig behandlet.

Til toppen