Fair play (Heftet)

et dydsetisk perspektiv på idretten

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 241
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215022932
Kategori: Pedagogikk
Omtale Fair play
Vi blir sinte, indignerte, oppgitte og forarget når reglene blir brutt. Reglene skal følges. Men vi er ikke alltid enige i hvordan reglene skal forstås og følges. Idrettsledere og kroppsøvingslærere vet dette bedre enn de fleste.Dette er en bok om fair play. Forfatteren drøfter idrettsetikken i lys av de aristoteliske dydene om rettferdighet, mot, måtehold og klokskap, for på den måten å fremheve de kvalitetene som kjennetegner den kloke og gode idrettsutøvelsen. Vi snakker i dag om gode utøvere og tenker da vanligvis på dem som presterer best, dem som vinner den tekniske seieren.

Men begrepet god rommer også kvaliteten godhet, det å være moralsk god, det vil si dem som vinner den moralske seieren. Boka ser derfor på kloke moralske vurderinger og valg som blir tatt på idrettsarenaen, både i trenings- og kampsituasjoner, og av både utøvere og ledere. Målgruppen er bachelorgraden i idrettsfag og grunnskolelærerutdanningen.

Ove Olsen Sæle er høgskolelektor ved Norsk lærerakademi (NLA) i førskole- og grunnskolelærerutdanningen og i videre- og etterutdanningen.

Til toppen