Fallet (Innbundet)

dagboknotater

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 174
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Diário da queda
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788205454941
Kategori: Romaner
Omtale Fallet
En bestefar som overlevde Auschwitz, en far med Alzheimer og et barnebarn som definerer livet sitt etter en obskur hendelse fra skoledagene. En fortelling om et land og generasjoner.

Brasilianske Michel Laubs hovedanliggende er de følelsesmessige bristene som oppstår i forhold. Fallet. Dagboknotater .går igjen og igjen tilbake til et nøkkeløyeblikk i fortellerens ungdom, .og knytter det langsomt til større spørsmål om hvordan familien hans har håndtert minner og glemsel.
Vi får aldri vite navnet til fortelleren i Laubs roman. Han er en mann sent i trettiårene eller tidlig i førtiårene og er gift med sin tredje kone, som han venter barn med - får vi vite på bokens siste sider. Det er til dette ufødte barnet han forteller historien. Eller, for å være nøyaktig, historiene. Minner er sentrale i en del av romanen, knyttet til fortellerens far. Halvveis i boken oppdager vi at han har fått diagnosen Alzheimer. Dette retter også et skarpt søkelys mot spørsmålet om fortellingene vi bestemmer oss for å fortelle om oss selv, og om andre. Laub blander elegant disse tre elementene - høsten, Auschwitz og Alzheimer - for å stille spørsmål om identitet og tilgivelse.
Fallet. Dagboknotater er en mektig, hjerteskjærende roman om kjærlighet, hukommelse og historiene vi velger å fortelle om oss selv og om hverandre. .....

Til toppen

Andre utgaver

Fallet
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Michel Laub:

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: