Farvel til Eddy Bellegueule av Edouard Louis (Ebok)
Ebok

Farvel til Eddy Bellegueule (Ebok)

Forfatter:

Egil Halmøy (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.2 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: En finir avec Eddy Bellegueule
Oversatt av: Halmøy, Egil
ISBN/EAN: 9788203370892
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Farvel til Eddy Bellegueule
I romanen "Farvel til Eddy Bellegueule" skriver Edouard Louis sitt eget liv. Boka ble en sensasjon da den kom ut i Frankrike og skapte enorm debatt. Forfatteren, som sier at vi må slutte å romantisere ulykke, var bare 21 år da han debuterte. Han har kjempet hardt og kommet langt.

Egentlig er Eddy Bellegueules opprør mot foreldre, fattigdom og en sosial bakgrunn med vold og rasisme, bare det andre trinnet i denne unge guttens dramatiske liv. For før han klarer å gjøre opprør mot den verden han vokser opp i, er det denne verdenen som står opp mot Eddy. Svært tidlig opplever han både forakt og alvorlig mobbing fra sine egne. Valget er enkelt da muligheten til slutt byr seg. Flukt.

Dette er en annerledes klassereise, men det kunne vært historien til så mange andre unge som føler at verdenen de lever i, er altfor trang.

Til toppen

Andre utgaver

The end of Eddy
Engelsk Heftet 2018
Farvel til Eddy Bellegueule
Bokmål Heftet 2016
Farvel til Eddy Bellegueule
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Edouard Louis:

Anmeldelser Farvel til Eddy Bellegueule

"Édouard Louis er en skarp ny stemme som er verdt å lytte til i et Europa med tiltagende uro. Boken hans får frem at fattigdom ikke er noe vakkert syn, og at de privilegertes toleranse, på tross av hykleri og blindhet, er å foretrekke fremfor fysisk vold. Det gjør også mindre vondt."
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

"Rå, selvutleverende og smart. Franske Edouard Louis kombinerer sårbarhet og sosiologisk analyse på suverent vis. (...) Og dette er noe av storheten ved denne lille romanen. På den ene siden er fortellingen minutiøs-konkret og refererer overraskende detaljerte inntrykk fra et barn som føler seg utenfor. På den andre siden skildres spennet mellom den harde realismen og de milde drømmene. Teksten inviterer, helt uten å bli høytflyvende, til refleksjon rundt de store, franske temaene frihet, likhet og brorskap."
Anne Cathrine Straume, NRK

"Louis’ språk i Egil Halmøys norske drakt er virkningsfullt i sin presisjon og nøkternhet, men det litterære talentet er enda mer påfallende i komposisjonen, som smidig veksler mellom refleksjon og fortelling, mellom forfatterens dannede saklighet og gjengivelser av oppvekstens muntlige språkføring. Sjelden oppleves det egentlig allment kjente så opplysende og intenst som i denne romanen."
Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

"Den kan leses som en klassisk ut-av-skapet-fortelling, som en oppvekstskildring, som en fugl fønix-roman om overvinnelse av traumer, som en nerdenes hevn, som en politisk roman, som en flammende pamflett om sosial urettferdighet i et økonomisk lagdelt Europa og som en konseptuell utforskning av selvbiografisk stoff."
Ane Farsethås, Morgenbladet

"Hans vei blir en lidelseshistorie. Og denne brettes stillferdig ut i meget god oversettelse. Samtidig er forfatteren analytisk, skriver klokt om klassesamfunnet og de mekanismene som skaper den elendigheten han beskriver. Før han gir ut boka skifter han navn til Edouard Louis. Han er ferdig med Eddy Bellegueule. Han er blitt 23 år, suksessrik forfatter, anerkjent i akademia - og strever i følge intervjuer fremdeles med sin oppvekst."
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

Til toppen