Fast eiendoms rettsforhold (Heftet)

Serie: Kort forklart 

Forfatter:

og

Thale Diesen (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 170
Illustratør: Diesen, Thale
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788215024851
Kategori: Jus
Omtale Fast eiendoms rettsforhold
I denne boken gir forfatterne en innføring i faget «Fast eiendoms rettsforhold». Tanken er at studentene kan lese boken før de går løs på selve pensum, og dermed få en oversikt over faget. Boken er utstyrt med illustrasjoner og eksempler som skal gjøre det lettere for leseren å få oversikt. Ikke minst fungerer figurene og illustrasjonene som knagger for hukommelsen.Emner som behandles er fastleggelse av fast eiendoms grenser, offentlig regulering av fast eiendom, hevd, servitutter, sameie og naborettslige spørsmål. Forfatterne har lagt vekt på en pedagogisk tilnærming til dette spennende rettsområdet, blant annet gjennom omfattende bruk av eksempler og illustrasjoner.

«Fast eiendoms rettsforhold, kort forklart» er først og fremst skrevet for studenter ved universiteter og høyskoler, men vil også være nyttig for andre som vil ha en innføring i rettsspørsmål knyttet til fast eiendom.

KIRSTI STRØM BULL er professor ved Institutt for privatrett, UiO. Hun har undervist i faget fast eiendoms rettsforhold i flere år.

NIKOLAI K. WINGE er førsteamanuensis ved Institutt for landskapsplanlegging, NMBU. Han underviser i forvaltningsrett/miljørett og fast eiendoms rettsforhold.

Til toppen

Flere bøker av Kirsti Strøm Bull og Nikolai K. Winge:

Bøker i serien