Fengsel eller frihet av Morten Holmboe (Ebok)
Ebok

Fengsel eller frihet (Ebok)

om teori og praksis i norsk straffutmåling, særlig i grenselandet mellom fengsel og mildere reaksjoner

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 451
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.02 MB
Filformat: PDF
Forlag: Gyldendal juridisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205494589
Kategori: Jus
Omtale Fengsel eller frihet
Straff er den mest tyngende sanksjonen et samfunn kan pålegge sine borgere, og frihetsstraff er den strengeste straffarten.

Straff er den mest tyngende sanksjonen et samfunn kan pålegge sine borgere, og frihetsstra er den strengeste stra arten. Om en lovbryter idømmes ubetinget fengsel eller en mildere reaksjon, herunder ungdomsstraff , samfunnsstraff eller betinget fengsel, har stor betydning både for vedkommende selv og for dennes nærmeste. Også den som rammes av en straffbar handling, kan oppleve reaksjonsvalget som et signal om hvor alvorlig samfunnet ser på lovbruddet. Hvordan vårt samfunn trekker grensen mellom ubetinget fengsel og mildere reaksjoner er derfor et uttrykk for valg av verdier.
I boken analyseres straffeteorienes gjennomslag og betydning så vel i lovgivningen som i Høyesteretts praksis på utvalgte rettsområder, særlig i grenselandet mellom ubetinget fengsel og mildere reaksjoner. Høyesteretts praksis ses i sammenheng over tid. Ulike aspekter ved straffutmåling behandles, også med tanke på mulige utilsiktede virkninger. Forfatteren drøfter blant annet om reglene om tilståelsesrabatt kan få uskyldige til å avgi uriktig tilståelse, og om subsidiær fengselsstraff for bot kan føre til mer kriminalitet.

Til toppen

Andre utgaver

Fengsel eller frihet
Bokmål Innbundet 2016

Flere bøker av Morten Holmboe: