Finansiell risikostyring (Heftet)

Forfatter:

og

Ove Olsen (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 324
Illustratør: Olsen, Ove
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202519278
Kategori: Økonomi og ledelse
Fag: Finans, Organisasjon og ledelse, Revisjon, skatt og regnskap
Nivå: Akademisk
Omtale Finansiell risikostyring

Finans- og råvaremarkedene er preget av varierende priser, og det er vanskelig å forutse hvilken retning markedene tar. For mange bedrifter er dette problematisk. Historien har vist at prisen på sentrale innsatsfaktorer kan dobles i løpet av kort tid. For eksempel selger flyselskaper billetter til faste priser flere måneder før avreisetidspunktet. Med sterkt økende priser på jetdrivstoff, kan et forventet overskudd raskt snu til røde tall.

Finansiell risikostyring handler om hvordan bedrifter kan håndtere finansiell risiko forbundet med sterkt svingende priser i finans- og råvaremarkeder. Boken inneholder en rekke eksempler på hvordan dette kan gjøres, både i forbindelse med valutarisiko og med svingende oljepriser og renter.

2. utgave er oppdatert med hensyn til endringene i valutamarkedet og markedene for råvarer siden 2012, og spørsmål og øvingsoppgaver, samt løsningsforslag til disse, er nå inkludert.

Boken kan brukes både i næringslivet og som lærebok innen finans eller bedriftsøkonomi. Det forutsettes ingen spesielle forkunnskaper om valuta, internasjonal økonomi eller råvaremarkedene. Finansiell risikostyring er et tema som sjelden behandles i norsk akademisk litteratur. Denne boken er derfor et viktig bidrag for norsk næringsliv som opererer med valuta- og råvareprisrisiko kontinuerlig.

Til toppen

Flere bøker av Pål E. Korsvold og Geir Bjønnes Høidal: