Fisk du aldri har spist (Innbundet)

Forfatter:

Sam Klein (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 57
Illustratør: Klein, Sam
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205489929
Kategori: Barnebøker og Faktabøker
Alder: 9 - 12
Omtale Fisk du aldri har spist
De kuleste småfiskene.

Når du bader og har det gøy i sjøen om sommeren, er du omgitt av småfisk som gjør mange kule ting. Noen stjeler egg, andre rødmer dypt for å tiltrekke seg en partner, og enkelte hanner blir faktisk gravide.. Denne boka handler om hvorfor fisk ser ut som de gjør, og ikke minst om hvorfor de gjør en masse tilsynelatende merkelige ting. Du kan bli med forskerne på eksperimenter, og får også gode tips til hvordan du selv kan forske litt på egen hånd og gjøre spennende oppdagelser.
Rykende fersk forskning om kutlinger, stingsild og nålefisk blir servert på en spennende måte. I tillegg viser forfatteren fram en marinbiologisk stasjon og forteller om hvordan forskerne gjør eksperimenter. Det er også gode tips til hvordan du selv kan forske litt på.egen hånd.og gjøre spennende oppdagelser.
.
Sara Östlund Nilsson (født 1970 i Sverige) har bodd i Norge og Australia siden 1990-årene. Hun er PhD i zoologisk adferdsøkologi ved Uppsala universitet og har i mange år forsket på nordiske og tropiske fisker. Hun har publisert mange artikler og en fagbok for voksne om fiskers adferd. I tillegg har hun gått på den faglitterære forfatterutdanningen på Norsk barnebokinstitutt.

Til toppen

Andre utgaver

Fisk du aldri har spist
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Sara Östlund Nilsson: