Fiskene har ingen føtter av Jón Kalman Stefánsson (Ebok)
Ebok

Fiskene har ingen føtter (Ebok)

en slektsfortelling

Forfatter:

Tone Myklebost (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.63 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fiskarnir hafa enga fætur
Oversatt av: Myklebost, Tone
ISBN/EAN: 9788232800506
Kategori: Romaner
Omtale Fiskene har ingen føtter
De pleide å kalle stedet for Helvete. De amerikanske soldatene hatet Keflavík og flybasen der, det var noe med de svarte lavaslettene overalt - det var som om Keflavík ikke egentlig eksisterte. Men likevel var det i Keflavík Ari vokste opp, ble voksen, og til slutt brøt opp fra alt og forsvant. Nå som faren er døende, må han vende tilbake hit igjen, for å konfrontere både sin egen og forfedrenes brustne historie.

Vi befinner oss i et moderne Keflavík som er like tomt og forvirret som den hjemvendte Ari. Men gradvis nøstes trådene i familiehistorien bakover. Fiskene har ingen føtter er en vakker og vond og storslagen historie om en familie over tre generasjoner. Det er en fortelling om mennesker som elskes og plages, som flykter og vender hjem. Det er en historie om smerte og savn, om fiskekvoter og fangstkrise, om amerikanernes krigsskip, om Beatles, Pink Floyd og Wham. Det er en historie om lyse og mørke dager i Nordfjördur - og om en kvinne som forvandles til en levende mumie.

Til toppen

Nok en knockout fra Island.
Cathrine Krøger, Dagbladet

Andre utgaver

Fiskene har ingen føtter
Bokmål Heftet 2016
Fiskene har ingen føtter
Bokmål Innbundet 2015
Anmeldelser av Fiskene har ingen føtter

"Jeg kjenner ingen nålevende forfatter som skriver så utsøkt poetisk prosa om våre skrale eksistensvilkår som islendingen Jón Kalman Stefánsson. Han har blitt nominert til Nordisk Råds pris fire ganger.Nå er det på tide at Jón Kalman Stefánsson får Nordisk Råds litteraturpris."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Ei innsiktsfull og klokt poetisk historie om det kløyvde mennesket og om kva som får oss til å huske og kor viktig nettopp det er."
Margunn Vikingstad, Morgenbladet

Til toppen