Fiskene har ingen føtter (Innbundet)

en slektsfortelling

Forfatter:

Tone Myklebost (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 390
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fiskarnir hafa enga fætur
Oversatt av: Myklebost, Tone
ISBN/EAN: 9788275477680
Kategori: Romaner
Omtale Fiskene har ingen føtter
De pleide å kalle stedet for Helvete. De amerikanske soldatene hatet Keflavik og flybasen der, det var noe med de svarte lavaslettene overalt - det var som om Keflavik ikke egentlig eksisterte. Men likevel var det i Keflavik Ari vokste opp, ble voksen, og til slutt brøt opp fra alt og forsvant. Nå som faren er døende, må han vende tilbake hit igjen, for å konfrontere både sin egen og forfedrenes brustne historie.

Vi befinner oss i et moderne Keflavik som er like tomt og forvirret som den hjemvendte Ari. Men gradvis nøstes trådene i familiehistorien bakover. Fiskene har ikke føtter er en vakker og vond og storslagen historie om en familie over tre generasjoner. Det er en fortelling om mennesker som elskes og plages, som flykter og vender hjem. Det er en historie om smerte og savn, om fiskekvoter og fangstkrise, om amerikanernes krigsskip, om Beatles, Pink Floyd og Wham. Det er en historie om lyse og mørke dager i Nordfjördur - og om en kvinne som forvandles til en levende mumie.

Til toppen

Nok en knockout fra Island.
Cathrine Krøger, Dagbladet

Andre utgaver

Fiskene har ingen føtter
Bokmål Ebok 2015
Fiskene har ingen føtter
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Jón Kalman Stefánsson:

Anmeldelser Fiskene har ingen føtter

"Jeg kjenner ingen nålevende forfatter som skriver så utsøkt poetisk prosa om våre skrale eksistensvilkår som islendingen Jón Kalman Stefánsson. Han har blitt nominert til Nordisk Råds pris fire ganger.Nå er det på tide at Jón Kalman Stefánsson får Nordisk Råds litteraturpris."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Ei innsiktsfull og klokt poetisk historie om det kløyvde mennesket og om kva som får oss til å huske og kor viktig nettopp det er."
Margunn Vikingstad, Morgenbladet

Til toppen