Flammekasterne av Rachel Kushner (Ebok)
Ebok

Flammekasterne (Ebok)

Forfatter:

Kyrre Haugen Bakke (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.79 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: The flamethrowers
Oversatt av: Bakke, Kyrre Haugen
ISBN/EAN: 9788205461055
Kategori: Romaner
Omtale Flammekasterne
Rachel Kushners kritikerroste Flammekasterne er en spennende og fryktløs fortelling om New Yorks kunstverden og det italienske undergrunnsmiljøet på 1970-tallet. Det er en politisk roman, en feministisk roman, en sexy roman - og en slags thriller.

Året er 1975, og Reno er ankommet New York for å gjøre sin fascinasjon for motorsykler og fart om til kunst. Møtet med metropolen sammenfaller med en eksplosjon av aktivitet i kunstverdenen. Flere kunstnere har tatt i besittelse et forlatt og industrialisert SoHo og igangsetter aksjoner i East Village, i et forsøk på å viske ut grensene mellom liv og kunst, sannhet og iscenesettelse.
Reno treffer en gjeng unge drømmere, og snart begir hun seg - lidenskapelig, tynnhudet og uforferdet - inn i et forhold til en kunstner ved navn Sandro Valera, en opprørsk arving til et italiensk dekk- og motorsykkelimperium. Reno og Sandro reiser til Italia for å besøke hans familie, og Reno slutter seg til medlemmer av den radikale bevegelsen som dominerte Italia på syttitallet.
Flammekasterne er en intenst besnærende utforskning av mystikken knyttet til det feminine, bedrag og terrorisme. Historier, anekdoter, teatralske monologer, intenst innbilsk oppspinn og ulykksalige eventyr bukter seg av sted, og i sentrum for det hele
en ung kvinne på randen. Denne spennende og fryktløse fortellingen er en stor amerikansk roman av en forfatter med oppsiktsvekkende talent og fantasi.
Rachel Kushners tekster er blitt publisert i bla. New York Times, Paris Review og The Believer. Debutroman, Telex from Cuba (2008), ble nominert til bla National Book Award. Flammekasterne er hennes internasjonale gjennombrudd. Den høstet strålende kritikker over hele USA da den kom ut i 2013, og den var på kortlista til The National Book Award..Rachel Kushner bor i Los Angeles.

Til toppen

Andre utgaver

The flamethrowers
Engelsk Heftet 2014
Anmeldelser av Flammekasterne

«På samme måte som hovedpersonen i Flammekasterne farer i vill hastighet over Nevada-ørkenen på motorsykkel, farer Rachel Kushners roman over mye av det tjuende århundre og binder ulike hendelser sammen på imponerende vis.»
Therese Tungen, Klassekampen

Til toppen