Flypsykologi (Heftet)

menneskelige faktorer under operative forhold

Forfatter:

Arvid Andreassen (Illustratør) David Keeping (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 144
Illustratør: Andreassen, Arvid og Keeping, David
Forlag: Gyldendal yrkesopplæring
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788200453697
Kategori: Psykologi
Omtale Flypsykologi
Læring, hukommelse, oppmerksomhet, persepsjon og sosiale egenskaper er alle temaer som hører hjemme i tradisjonell psykologi. Flyging inneholder alle disse elementene. Man regner med at 75% av alle flyulykker i dag skyldes menneskelige faktorer. Dette har vært med på å fremme interessen for psykologi i relasjon til flygning.
Tidligere karakteriserte man ulykker som var forårsaket av mennesker, som "flygerfeil". I dag prøver man å nyansere dette ved å analysere atferden hos flymannskapet som ledet opp til ulykken, og ikke bare akseptere det faktum at det er menneskelig å feile. I disse analysene tar man også hensyn til menneskelige begrensninger, så vel som til evner.
Denne boken tar for seg de fleste aspektene innenfor flypsykologi. Den er blant annet beregnet på mange kategorier ansatte i flyselskaper og vil være en grei introduksjon for den som ønsker å sette seg inn i et fascinerende fagområde.
Problemstillingene i boken er relevante for arbeidsplasser der samarbeid og kommunikasjon er nødvendig for å oppnå gode resultater. Boken har derfor med stort hell blitt nyttet innenfor fagområder som skipsfart og veitrafikk.

Til toppen

Flere bøker av Grete Myhre: