Før du sovner av Linn Ullmann (Ebok)
Ebok

Før du sovner (Ebok)

Serie: Oktober ebok 

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.22 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Serie: Oktober ebok
ISBN/EAN: 9788249509775
Kategori: Romaner
Omtale Før du sovner
Før du sovner er den unge Karin Bloms fortelling om seg selv og sin store, merkelige familie. I Karins verden glir fantasi og virkelighet nesten umerkelig over i hverandre. Hun forteller, forstyrrer, gjøgler og forfører - mens alle omkring henne beveger seg ubønnhørlig mot ensomheten. Før du sovner er en roman som spenner fra New York på trettitallet til Oslo på nittitallet, gjennom en vifte av fantastiske historier, burleske opptrinn og stille alvor. Slik blir dette både en dannelsesroman og et familieportrett gjennom et århundre. Men mest av alt er det en roman om kjærlighetsforsøk; om ekteskap, utroskap, familiebindinger, forfengelighet og håp.

Til toppen

et rent mesterstykke av morsom fortellerkunst og frodig fabulering .
Yngvar Ustvedt, VG

Andre utgaver

Før du sovner
Bokmål Heftet 2015
Før du sovner
Bokmål Nedlastbar lydbok 1999

Flere bøker av Linn Ullmann:

Anmeldelser av Før du sovner

”et rent mesterstykke av morsom fortellerkunst og frodig fabulering ... Vi har en ny, begavet og klok forfatter blant oss”

YNGVAR USTVEDT, VG

”Strålende debutroman”

TERJE STEMLAND, AFTENPOSTEN

”Med sine mange historier, digresjoner og henspillinger til andre tekster, er Før du sovner et fargerikt og lekent potpurri med en blå undertone”

ERLE M. STOKKE, MORGENBLADET

”Linn Ullmann er bokhøstens råeste og morsomste romanforfatter og fordi hun har et stille alvor og parrer alt dette med vidd, intelligens. Og et sjenerøst menneskebilde, er romanen en sann svir å lese”

CECILIE WINGER, FÆDRELANDSVENNEN

”Ømskinnet og sprudlende”

GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD

”Romanens blanding av realisme og fantasi er ytterst vellykket. Linn Ullmann inngår ikke på noe tidspunkt kompromiss med sin grunnidé. Det er flott, og det skaper ikke bare en fascinerende slektskrønike, men også en kvinnelig dannelsesroman med Karin som hovedperson og hennes uimotståelig vakre og gale mor Anni som det speilbildet det er så vanskelig å bo i for datteren. Mor og datter – så forskjellige og så like – hver på sin måte store forførere, som konstant ønsker å bli begjært av kropper og ord. Underveis utfolder romanen en besnærende diskusjon om forholdet mellom løgn og sannhet, og begrepet skyld, som jo i alle familiers oppdragelse av små mennesker spiller en svært vesentlig rolle.”

DAGBLADET

”Det er jo Linn Ullmann som skriver så djevelsk snedig og energisk og kan se komikken! Fortellingen forløper i sprang fra en knivskarp og krystallklar realisme til en løssluppen fabulering, barokke innfall, absurd humor, som i sine kosteligste øyeblikk måler seg med Beckett, men like nedenunder lurer smerten – som en mørk skygge … Linn Ullmann har øynene med seg og språkets vitalitet og nyanser til sin rådighet. Det er det kommet en helt forunderlig og helt annerledes roman ut av. Den største fornøyelse jeg har hatt på lenge.”

JOHS. H. CHRISTENSEN, MORGENAVISEN JYLLANDS-POSTEN (Danmark)

”… en både rystende, rørende og tindrende vittig slektskrønike og kvinnelig dannelsesroman”

JENS ANDERSEN, DAGBLADET/ BERLINGSKE TIDENDE (Danmark)

”En bittersøt historie om en ung kvinne og hennes gale familie. Og den er meget raffinert fortalt”

INFORMATION (Danmark)

”En morsom, merkelig og vidunderlig historie”

ÅRHUS STIFTSTIDENDE (Danmark)

”Det fine ved boken er dens foruroligende, sære anekdoter”

KRISTELIG DAGBLAD (Danmark)

”Det er litteratur … du griner av hennes erotiske eventyrlyst og vanvittige overdrivelser, du smiler av hennes motvillige modningsprosess – og du slipper ikke boken, før du sover”

EKSTRA BLADET (Danmark)

”… selv den mest forherdete skeptiker må kapitulere overfor dette debutantarbeidet … Linn Ullmann gestalter Karins kompliserte psyke virtuost og vakkert. Det er mye å lære av det, først og fremst om hvordan avholdenhet, en viss sardonisk knapphet, kan lade en tilsynelatende enkel historie med høyeksplosiv sorg … Allerede i sin debut er Linn Ullmann en moden forfatter”

DAGENS NYHETER (Sverige)

”en briljant debutroman, skrevet med ett personlig og lettflytende språk i en egen stil, som man umiddelbart blir tiltalt av”

ARBETET NYHETERNA (Sverige)

Til toppen

Bøker i serien