Foreldresamarbeid (Heftet)

barnehagen i et mangfoldig samfunn

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 189
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215030302
Kategori: Pedagogikk
Omtale Foreldresamarbeid
Foreldresamarbeidet er en viktig del av en barnehagelærers oppgaver. Et godt samarbeid krever gode fagkunnskaper og en bevissthet om hvordan man kan møte og ivareta ulike foreldre med forståelse og respekt.Barnehagene er mangfoldige både når det gjelder foreldrepraksis, kulturell bakgrunn og verdisyn. Dette påvirker både barne- og foreldregruppen. Foreldre møter barnehagen med ulike forventninger og krav, noe som utfordrer personalet når de skal balansere foreldrenes ønsker for sitt barn med hensynet til barnegruppa og barnehagens samfunnsmandat.

I denne reviderte utgaven er det skrevet mer om samarbeid med foreldre til barn som har særskilte behov. Hvordan kan barnehagen oppdage og hjelpe familiene og henvise til ulike helsetjenester? Barnehagens rolle som forebyggende barnevern blir også utdypet langt mer.

Boka er både praksisnær, forskningsbasert og teoretisk fundert. Den bygger på omfattende forskningsstudier på feltet gjennom en årrekke.

I tillegg til hovedforfatter, Vibeke Glaser, har May Britt Drugli, Marit Gjervan og Bodil Mørland skrevet hvert sitt kapittel, henholdsvis om den vanskelige foreldresamtalen, det flerkulturelle perspektivet og samarbeidet med foreldre som har barn med særskilte behov.

Til toppen